Dit zijn alle aankomende activiteiten van DutchMQG, aangevuld met tips voor moderne quilttentoonstellingen, tentoonstellingen  en andere activiteiten die mogelijk interessant zijn voor moderne quilters. Heb je tips? Mail naar info@dutchmqg.nl!

Zoombee op zaterdag

Datum: 20 augustus 2022

Tijd: 10:00 -12:00

Locatie: online via Zoom

We ontmoeten elkaar online, voor wat quiltpraatjes en naaisteekjes. 

Gewoon gezellig, delen waar je mee bezig bent. 

 

Houd het forum en instagram in de gaten. In de zomer is de zoombee een beetje onder voorbehoud…

DutchMQG op stap – Enschede – uitgesteld

Start datum: 1 oktober 2022

Eind datum: 31 december 2022

Locatie: Enschede

enschede

UITGESTELD!! 

We zijn welkom in het Textielmuseum Enschede (onderdeel van de Museumfabriek) voor een rondleiding en een weefdemonstratie.

We ontmoeten elkaar in Enschede voor een kop koffie/thee/limonade met verjaardagstaart en gaan dan samen naar het museum.

We gaan naar het museum. De rondleiding is o.l.v. een gids waarbij alles wordt verteld over de Twentse textielindustrie en -historie. Tijdens de rondleiding worden bezienswaardigheden op textielgebied getoond en kan er een weefdemonstratie worden gegeven op de oude textielmachines in de textielstraat achterin het museum.

Je kunt na het gezamenlijke deel natuurlijk ook de rest van het museum bekijken.

Kosten:  80 euro voor de rondleiding inclusief demonstratie voor max. 20 personen

Entreekosten: €12,50 of gratis met museumjaarkaart.

Deelname aan deze excursie kost dus €12,50 (of gratis) plus max 8 euro voor de rondleiding (als er 10 mensen mee gaan. Gaan er meer mensen mee dan is het bedrag voor de rondleiding lager)

Meld je alvast aan door een mail te sturen aan info@dutchMQG.nl. De nieuwe datum wordt in overleg vastgesteld. Fijn als je al laat weten dat je belangstelling hebt voor dit bezoek!  

adres: de Museumfabriek, Het Rozendaal 11, 7523 XG Enschede

DutchMQG op stap – Leiden – uitgesteld

Start datum: 1 oktober 2022

Eind datum: 31 december 2022

Locatie: Leiden

leiden

Wegens een vervelende samenloop van omstandigheden geannuleerd door TRC voor deze zondag. We onderzoeken of we deze show-and-tell op een later moment alsnog met hen kunnen plannen.

 

Het Textile Research Centre in Leiden (www.trc-leiden.nl) heeft een mooie en uitgebreide collectie quilts en ander textiel van over de hele wereld. Ze doen onderzoek naar textiel in alle vormen en verzorgen presentaties, workshops en cursussen. Normaal gesproken zijn ze niet open in het weekend, maar voor ons maken ze een uitzondering!

Speciaal voor de leden van DutchMQG verzorgen ze een show and tell van de (antieke) quilts uit hun collectie. Heel benieuwd wat ze ons allemaal kunnen laten zien. Inspirerend zal het zeker zijn. 

De bijeenkomst duurt zo’n twee uur en kost voor een groep 150 euro. Die kosten willen we delen onder de deelnemers met een maximum bedrag van 15 euro per persoon. 

We hebben nog geen bevestiging van het TRC ontvangen over hoe laat zij ons precies kunnen ontvangen, dus dat houden jullie nog te goed. 

Meld je aan door een mail te sturen aan info@dutchMQG.nl op uiterlijk 16 juni. 

Het adres:  TRC, Hogewoerd 164,  2311 HW Leiden.

#DutchMQGgettogether najaar 2022

Datum: 5 november 2022

Tijd: 10.30-16.30u

Locatie: Deventer

Het wordt Deventer… en er zijn al wat leuke plannen! In september hoor je meer, maar save alvast deze date!