#DutchMQGgettogether in Leiden

geschreven door Liesbeth, foto’s van Liesbeth en Deveney 

Op 13 september was het weer zo ver, de #DutchMQGgettogether in Leiden! Wat was het leuk om elkaar weer in het echt te zien en te spreken!

We begonnen de dag met een leuke pubquiz gecombineerd met een lapjesruil onder leiding van Muriel. Geschiedenis, quiltblokken, quiltpolitie en stoffenkennis, het kwam allemaal langs! Het aantal goede antwoorden bepaalde in welke volgorde je langs de kast met leuke lapjes mocht. Degene die het minst had gescoord, mocht dan weer als eerste langs de kast met uglies, waar toch ook wel hele leuke lapjes tussen lagen! Zo scoorden we allemaal weer 6 nieuwe lapjes, superleuk!

Na een goed verzorgde lunch gaf Merel in de middag een workshop curves, als inleiding op het nieuwe kwartaalthema! Merel heeft twee verschillende technieken uitgelegd en daarna mochten we zelf aan de slag.

Ik vind bochten naaien met de naaimachine eigenlijk maar lastig waardoor ik er eigenlijk maar niet aan begin, dus dat valt dus eigenlijk wel mee! Door de lapjes iets groter te snijden dan je nodig hebt, rustig te naaien, niet te trekken aan de stof en goed te kijken waar je naald gaat komen, lukt het zo! Hmmm, dit smaakt naar meer!! Het was erg leuk om het eindresultaat van iedereen te zien!

De dag werd afgesloten met een leuke show and tell. Wat maken onze leden toch mooie dingen! Elke keer kom ik weer thuis met een goede tip, of een quilt die ik toch ook echt wil maken. Ooit. 😊

Het is iedereen onder de bezielende leiding van Merel gelukt om CURVES te naaien… dat belooft veel goed voor dit kwartaal! Dank aan onze onze queen of curves Merel.

En natuurlijk ook heel veel dank aan de organisatoren van deze gezellige #DutchMQGgettogether in Leiden: Muriël en Liesbeth met heerlijke lunch. Het was er een met wat extra hindernissen en het was lang spannend of het door zou gaan. Super fijn dat het kon zo! 

Thema-van-het-kwartaal: CURVES

De kans bestaat dat we deze keer uit de bocht vliegen met het nieuwe thema: CURVES. 

Voor de community outreach quilt werd er al menig bochtje genaaid en ook tijdens de #DutchMQGgettogether kwamen de kromme lijnen al vlotjes onder de naaimachines vandaan. Een verslagje daarvan volgt. 

Kortom, niets om je zorgen over te maken hoor! Iedereen kan het… zeggen ze… 

Op dit pinterestbord al wat ideeën (en tutorials): nl.pinterest.com/dutchMQG/curves-oktober-november-december-2020/    Meer zal ongetwijfeld volgen. Zin in! 

Tips, tricks en frustraties op het forum zijn natuurlijk ook heeeeeel welkom! 

 

Waar we ook weer zin in hebben: SWAPPEN! 

Herinneren jullie je nog die leuke swap van vorig jaar? Die winter/kerst swap? Die met die 12 kadootjes? Hoe leuk was het niet om in de dagen voor Kerst elke dag een kadootje te mogen uitpakken? We hebben zo genoten van al het moois dat er gemaakt en gegeven werd, dat het dit jaar weer doen!! Passend in het thema van dit kwartaal, want een sneeuwvlok is voor het blote oog rond en een kerstbal is..nou ja ook rond dus!

Het idee is dat je voor een ander lid een verrassingspakketje maakt met daarin 12 kadootjes. Voor elke dag is er een pakje, het laatste wordt op kerstavond uitgepakt! Er mag vanalles in zitten: bijv een geurkaarsje of een theezakje van een hele lekkere thee, maar zorg ook voor ook ten minste 3 zelfgemaakte kadootjes.

Zorg dat het totaal past in een brievenbuspakketje, zo zorgen we ervoor dat iedereen in de drukke december maand haar pakketje op tijd ontvangt!

Je kunt je opgeven door voor 25 oktober naar deze link:  https://forms.gle/vEjfNNCGS8qkv1Rz7 te gaan. Daar vind je een formulier met vragen over je voorkeuren, zoals lievelingskleur, stijl en wat je absoluut niet leuk of lekker vindt  etc. Ook je adresgegevens worden natuurlijk gevraagd. Vul ze zorgvuldig in.

Na 25 oktober verzamelen we alle aanmeldingen en verdelen we die. Het zou ook leuk zijn als je een inspiratiegrid deelt op het forum en/of Instagram! Begin november krijg je per mail te horen voor wie jij je verrassing mag gaan maken. En wie voor wie een pakketje maakt, dat houden we allemaal geheim totdat de pakjes geopend gaan worden! Stiekeme sneak peeks en hints tijdens het maken en inpakken zijn natuurlijk wel welkom, ter verhoging van de feestvreugde! 

Belangrijke data:

Uiterste inschrijfdatum is 25 oktober

Uiterste verstuurdatum is 8 december

Op 13 december openen we ons eerste kadootje!

JIPPIE!!!

MODERN TRADTIONAL CHALLENGE: Erica

geschreven door Erica (Texheks) 

Een challenge, leuk, daar moet ik natuurlijk aan meedoen. Normaal ben ik niet zo van de traditionele blokken en patronen, zo gepland allemaal…een echte uitdaging dus. En er wachtte een baby op een quilt, dus een bestemming was snel bedacht. 

De kleur moest dan iets met verfkleur “camel” worden, dat had ik losgepeuterd bij de aanstaande moeder. Maar eh….

Een tripje naar Druten (Nanno Creative) bracht verlossing en een stapeltje fat quarters, met de beide camels erin. Heerlijk. Aangevuld met wat lapjes uit de stash en wat stalen van Quiltshop Leur vormde dit het startpunt voor deze quilt: 

Nu een plan…Ik begon met ruitjespapier en tekenen. Eerst vanuit de Dutchman’s puzzle, want het maken van flying geese had ik daarvoor net geleerd en vond ik wel leuk eigenlijk. Maar ik kwam niet tot een ontwerp waar ik echt blij van werd. Ik stapte over de Ohio Star. Al pinnend op pinterest ontdekte ik dat die zowel recht als diagonaal gemaakt wordt (al heeft het diagonale blok vast ook een andere naam). Dat vond ik wel leuk om mee te spelen. En ik had me voorgenomen ook iets met grid te doen als een van de kenmerken van modern.  Dit werd het ontwerp:   

Wie spot het tekenfoutje?

Niet super spannend, misschien zelfs niet heeeel modern, maar hopelijk door de mix met de moderne stoffen wel acceptabel. Ennn….nog best een puzzel om dit dan om te rekenen naar quiltblokken met 1/4 inch naadjes. Gelukkig is er voor dit soort traditionele blokken al veel rekenwerk gedaan. Twee tips: voor flying geese en voor het midden van de diagonale ster: een square in square

En zo begon het snijden, heel gestructureerd enzo, helemaal niet zoals ik dat normaal doe…  met een paar “fussy cuts”  voor de centrale blokken, om het af te maken. Natuurlijk had ik eigenlijk de verkeerde volgorde: eerst stof en daarna patroon, maar gelukkig kreeg ik het er allemaal nèt uit. Het plaatsen van de blokken en het zoeken naar een verdeling gebeurde op mijn fijne “design floor” (geen ruimte voor een wall, helaas) 

En zo zat de top in elkaar en was mijn vakantie voorbij. Een aantal heel hete zomerdagen volgden… aan quilten op zolder moest ik echt niet denken. Sowieso twijfelde ik erg over hoe deze te quilten. Bij een babyquilt, die gewassen moet kunnen worden, maar ook een beetje volume mag houden, vind ik niet al te intensief quilten beter.  Maar dan… een nieuwe uitdaging dus.

Nu kocht ik bij mijn JUKI rechtstikker 3 jaar geleden al een speciale plexiglas ombouw waarmee je je machine dwars op tafel zet en zo redelijk flexibel kunt free motion quilten. Klonk toen ideaal, maar in mijn hoofd was dit uiteindelijk allemaal heel ingewikkeld geworden (past vast niet op mijn tafel, hoe moet dat dan met de kabels, etc etc) … tja dat heb je zo wel eens… en dat ding zat dus nog steeds in de doos. Tijd om dat toch eens te proberen. Challenge, niet waar. 

Esther, onze free motion queen (@ipatchandquilt) bood, tijdens de eerste online zoombee, heel lief aan om een patroon te ontwerpen. Een fantastisch aanbod, maar ik werd er vooral heel zenuwachtig van dat ik dat allemaal niet zou kunnen. Haar patronen zijn zo prachtig en zien er zo ingewikkeld uit. Het vloog me aan. Dus ik besloot dat toch even voorbij te laten gaan en het hierbij toch te houden op een “simpele” swirl. Niet tè veel uitdagingen in een keer. 

Nou, die plexiglas tafel had ik jaren geleden al uit de doos moeten halen. Ideaal. Veel overzichtelijker quilten zo, veel flexibeler in je beweging, minder gesleur en oprollen van die quilt. Natuurlijk is het nog niet perfect gelijkmatig overal, maar ik ben blij met mijn swirl. En mijn quilt…  

Gisteren gaf ik hem eindelijk aan de niet meer helemaal kersverse moeder. En ontving daarna een heerlijke foto van de quilt met de stralende baby. Daar doe je het voor! 

Is ‘ie modern? Mwah… Is het helemaal mijn ding om op deze manier, zo gepland, getekend en berekend een quilt te maken…. mwah… maar ik heb vanalles geleerd en daar ging het om.

Dus ondertussen ben ik toch begonnen met een dutchman’s puzzle geïnspireerde quilt. Te laat voor de challenge, maar daar gaat het niet om. Ik ga spelen met wonky flying geese en doorbouwen aan mijn quilt. Het is een proces. Het stof dat ik voor de achtergrond gebruik blijkt inmiddels uitverkocht, dus ik moet op zoek naar een andere oplossing voor de rest. Heerlijk! 

Een sneak peek: 

MODERN TRADITIONAL CHALLENGE: Maria

geschreven door Maria (@marvanzij)

Ik ben gek op Flying Geese, leuk om te maken en te gebruiken. Ze komen terug in verschillende van mijn quilts.

De keuze in deze challenge was op grond daarvan snel gemaakt. Het werd de Dutchman’s Puzzle, met als basiselement de Flying Geese, die ik zou omtoveren tot een moderne variant.  Het uiteindelijke resultaat  is tot stand gekomen in 3 stappen. 

Mijn eerste insteek  was ‘go with the flow’, gewoon Flying Geese maken met stoffen die ik leuk vond en goed vond passen bij elkaar.  

Ik had geen kleurenplan en geen ontwerp gemaakt, ik vertrouwde erop dat het op zijn plaats zou vallen als ik uiteindelijk zou gaan puzzelen met de gemaakte blokjes. Uiteindelijk heb ik er best een aantal gemaakt, maar het groeide niet uit tot iets waar ik tevreden over was. Ik hinkte op verschillende gedachten en ik kon geen afscheid nemen van een vierkant, waarin ik met diagonale strips 4 driehoeken gemaakt had. Dat zou het centrum moeten worden van het geheel.

Dan maar over een andere boeg. Het schuiven met de Geese leidde op een bepaald ogenblik tot krachtige lijnen. Dat lijnenspel stond me aan. Even dacht ik ja ….. toen ik een donkere stof van AM Horner combineerde met een citroenkleurige stof van Carolyn Friedlander.

Als uitgangspunt was het goed, maar het lukte me niet het uit te bouwen. Mijn enthousiasme zakte weer. Alles opgeborgen. Streep eronder! Tijd om de bakens te verzetten.

——————————————————————————————————————————————

Poging 2 was nog wel gebaseerd op het basiselement  van de Dutchman’s Puzzle. De vorm waarin vond ik al aardig modern. Met behulp van strippiecing maakte ik 2 rechthoeken. Een leuke werkwijze, stoffen bij elkaar zoeken die tot me spreken, één in low volume en één in heldere kleuren.  De rechthoeken zijn op  elkaar gelegd en versneden met 2 diagonale lijnen van midden onder naar de 2 bovenhoeken. Het resultaat was een nogal puntige en uitvergrote Flying Geese.

Ik maakte met strippiecing nog 2 andere exemplaren die ik weer versneed. Hier stond ik mezelf extra stappen toe om te zien waartoe het zou kunnen leiden. De onderdelen vond ik leuk, maar hoe verder ermee?

Mijn conclusie was dat het nog teveel alle kanten op vloog, dat ik een vervolg niet wist te bedenken. Wat ook hier ontbrak was een plan. Dat is waarschijnlijk de belangrijkste les uit deze challenge. Ik ben gestopt met strippiecing . Alles opgeborgen. Streep eronder! Nog één poging.

——————————————————————————————————————————————

Bij poging 3 gaf ik mezelf de opdracht eerst een ontwerp te maken. Mijn inspiratie vond ik in het boek “Vintage Quilt Revival”, als doel stelde ik me de grondvorm van de Geese zodanig te wijzigen dat die uitgangsvorm niet meer dominant is. 

Ik denk dat dat gelukt is door de Flying Geese- rechthoek te verlengen met een rechthoek aan de lange zijde van de driehoek en in dezelfde stof.  

Er ontstaat een pijlvorm. Met de punten naar elkaar en aangevuld met hoekblokken van effen stof ontstaat er een krachtig blok. Het laten verspringen van de blauwe stoffen met de meeste ‘value’ brengt  een mooi ritme in de quilt. Ik werd meer en meer enthousiast. Tot nu toe heb ik 9 blokken gemaakt, waarin dat ritme goed te zien is. De quilt is nog niet af, ik zal het aantal blokken uitbreiden. De tijd om dat nu te doen ontbreekt.

Ik ben blij dat ik na poging 2 niet afgehaakt ben. De quilt heeft karakter en aan zeggingskracht ontbreekt het niet. Wat wil ik nog meer …. challenge geslaagd!     

 Of de quilt van jullie het predicaat modern krijgt, hoor ik graag.

MODERN TRADITIONAL CHALLENGE: Nathalie

geschreven door Nathalie (@sewfeelgood)

Traditionele quiltpatronen hebben me altijd aangetrokken. Ik vind het prachtig om te zien hoe elke invulling weer anders is, hoe de eigenheid van de quilter erin weerspiegeld wordt. Net door de stofkeuze leg je een eigen accent. Dit wilde ik ook bereiken met deze challenge: me houden aan het patroon en toch een eigen toets geven. 

Tekenen is echter niet mijn sterkste kant; ik begin meestal aan een quilt enkel met een concept in mijn hoofd (ja, ik kom regelmatig stof te kort!). De afgelopen maand heb ik dan ook tijdens mijn dagelijkse wandeling alle mogelijke invullingen van dit blok, de Dutchman’s puzzle, de revue laten passeren. Ik begon ondertussen aan een andere quilt en door alle restjes op een hoop te zien liggen, ontstond er uiteindelijk een idee. Nu nog tijd vinden om het uit te voeren. 

Ik voelde me vrij om te improviseren met alle restjes en dit binnen de krijtlijnen van het blok. Ik naaide alle mogelijke lapjes aan elkaar om zo opnieuw tot een geheel te komen. Al gaande besliste ik om de kleuren wat te groeperen zodat het blok duidelijk zichtbaar zou blijven. 

Enkele uren later had ik eindelijk mijn idee vertaald in stof. Soms ziet het eruit zoals je gehoopt had, soms ook niet. Deze keer was het meteen raak, precies hoe ik het wilde. Doel voor het weekend was dan ook duidelijk: deze opdracht afmaken. 

Het is met uiteindelijk op de valreep gelukt. Een miniquilt van 30 op 30” dat ik ga verwerken in een kussen of ga inkaderen. Ik ben er nog niet uit. Wat ik wel weet, is dat ik het leuk vind om met stoffen te spelen, of het resultaat nu modern of traditioneel is. En dat een klein duwtje van de DutchMQG altijd helpt om grenzen te verleggen. Bedankt!

MODERN TRADITIONAL CHALLENGE: Margo

geschreven door Margo (@quiltjourneys) 

Toen de challenge bekend werd dacht ik “Oeh leuk!” De keuze van traditioneel ontwerp om mee te werken was snel gemaakt omdat ik ook al een projectje met driehoeken had. 

Maar wat er mee te doen? Ik wilde iets met vervormen of verplaatsen doen. Daar heb ik flink wat schetsen aan gewijd. Maar goed dat ik veel ruitjespapier en potloden had, ze zijn goed van pas gekomen!

Omdat de originele Dutchman’s puzzle uit 4 secties bestaat wilde ik dat vasthouden in mijn ontwerp. Na nog wat schetsen had ik iets dat wel eens de definitieve versie zou kunnen zijn, maar ik wilde het ontwerp eerst digitaal hebben om er een goed beeld van te krijgen. Toen ik die had gemaakt leek het te kloppen, maar toch heb ik hem even laten liggen om te zien of ik hem een paar dagen later nog steeds mooi zou vinden. 

De kleuren, daar was ik overigens snel uit, ik heb vroeger veel gefotografeerd en ben een fan van het “golden hour” effect, zo mooi 😊 Dus het werd goudkleurig en blauw. De goudkleurige stof had ik nog liggen van weer een ander project, maar ondanks de vele blauwe stoffen in m’n stash zat de goede er niet bij. Maar die was snel besteld.

En daarna komt het uitrekenen, hoe groot worden de blauwe stukken en de gouden strepen, wat is de beste volgorde etc. Met dat rekenen ging het dus toch niet helemaal goed, want alle 4 delen bij elkaar werden toch een tikkeltje groter dan ik eigenlijk in gedachten had 😉 Dus gooide ik de planning weer om en begon ik eerst aan een kwart van het gehele ontwerp, daar wist ik zeker van dat ik het op tijd af kon krijgen. 

Gelukkig had ik 2 weken vrij van mijn werk waardoor ik me op de challenge kon concentreren. Dat heeft enorm gescheeld, want als ik alles ’s avonds of in het weekend had moeten doen was ik nooit zo ver gekomen. 

Ik heb overzicht gehouden door een lap cotton batting over een dunne plaat hout te hangen en de plaat op een stoel te zetten. Tadaa, een design wall! Ik heb geen ruimte specifiek voor quilten dus alles staat in de woonkamer. 

Tijdens het naaien kwam ik er achter dat sommige uiteinden van de gouden strepen niet mooi uitgelijnd waren. Een aantal heb ik dan ook weer uitgehaald en opnieuw genaaid (want ik heb best wel perfectionistische trekjes) maar dat heb ik gelukkig wat los kunnen laten. 

Toen de top klaar was zat ik nog te twijfelen over het quilten, hoe ging ik dat aanpakken. Contrasterend garen, met de machine of toch met de hand? Ik vond dat best een lastige keuze, want het contrast van goudkleurig garen op de blauwe stof en omgekeerd was best mooi… Maar het leidde de aandacht af van het ontwerp, en daarom heb ik kleur op kleur gedaan en heb ik het ontwerp gevolgd met de steken. Als je het niet weet zie je het bijna niet, maar ik weet dat het er is 😊

Van dit project heb ik weer veel geleerd voor volgende projecten/challenges. Ik vond het erg leuk om te doen, vooral omdat ik er een thuisvakantie aan kon besteden (goeie timing). Ik ben trots op het eindresultaat, de quilt hangt in mijn kantoor/logeerkamer zodat hij bij elk video-overleg te zien is 😊 

MODERN TRADITIONAL CHALLENGE: Mique

geschreven door Mique

Toen de oproep voor de Challenge kwam, ging ik direct ‘aan’ . Het Churn Dash blok sprak me het meest aan. Makkelijk te maken (9-patch, HST en strips en een blokje) en veel speelruimte. 
Ik wilde proberen de negatieve ruimte gebruiken door de negen blokjes van de churndash als individuele blokjes te benaderen. In elk blokje maakte ik een keuze voor het heel of deel van het blokje in een andere kleur uit te voeren.
In de kleuren heb ik gekozen voor ongebruikelijke combinaties en een hoog contrast.
 
Daardoor ontstond een secundair patroon. Door in sommige blokjes ook nog een kleur toe te voegen (roze en blauw) lijkt het alsof er vierkanten achter de churndash liggen.
In mijn hoofd heel mooi…. in het echt vallen met name de kleuren me tegen.
 
Ik begon met een kleurplaatje.
Daarna per 9-patch aan het knippen en maken. Het blok kwam uit op 9 inch afgewerkt in het vierkant.
De HST maakte ik door 2 blokjes van 3 7/8 ” op elkaar te leggen en dan aan beide zijden van de diagonaal te stikken, middendoor snijden, openstrijken en bijsnijden naar 3,5 “.
De stripblokjes maakte ik door strips van 2 ” breed aan elkaar te naaien en daar stukjes van 3,5 ” van te snijden.
Het plan was een grotere quilt, maar na 16 blokjes was de lol er een beetje af en ben ik gestopt. 
Zoals vaker vond ik het denken en proberen leuker dan het eindresultaat.
(ter illustratie: deze zomer 2 jurken genaaid zonder patroon, aangepast  (leuk! zei mijn man), in de spiegel gekeken (nee… net niet leuk)  en weer tot lappen stof verknipt). 
Ik heb het ding gequilt met contrastgaren, in een patroon wat net de churn dash niet volgt. Dat ziet er aan de achterkant heel leuk uit.
Ik kan me er niet toe zetten om er een binding aan te maken.
Maar… de reacties op insta hebben weer een nieuw denkprocesje gestart. Wat als ik hem nu op z’n kop ga doorquilten, en doe alsof het een whole cloth quilt is? 
De lijnen die er nu op staan gebruik ik dan als vakken die om een vulling vragen. Mooi ondergrondje voor de Ruler Quilt Challenge van Angela Walters die net begonnen is.
Ik zal het eindresultaat t.z.t. laten zien op instagram.
 

MODERN TRADITIONAL CHALLENGE: Anna

gemaakt door Anna (@bumblesews) 

en ze maakte er nog een: 

op verzoek van Anna is dit een beeldverhaal. Wil je iets meer lezen over deze 2 modern traditional versies van het Churn dash blok? Kijk dan eens op haar blog.

 

MODERN TRADITIONAL CHALLENGE: Marieke

geschreven door Marieke (@MintyMik)
 
Van de vier blokken sprak het Dutchman’s puzzle blok me gelijk aan. Ik ben eerst eens op ruitjespapier gaan schetsen en heb daar een paar dagen naar gekeken. Zo kwam ik op een aantal opties om uit te gaan werken.
Uiteindelijk heb ik gekozen voor het middelste ontwerp in een regenboog op zwarte stof want dat wilde ik al een tijdje uitproberen. Ik had van het voorjaar sunprints van Alison Glass gehamsterd en die kwamen hier goed van pas.
Ik heb eerst losse flying geese gemaakt en deze vervolgens in rijen aan elkaar gemaakt. Daarna heb ik de open vlakken opgevuld met grote stukken zwarte stof.
 
Doordat de rode en roze stof qua kleur dicht bij elkaar liggen is de Dutchman’s puzzle nog goed te zien.
Ik vind het altijd spannend of dat wat je in je hoofd hebt ook lukt maar hiermee ben ik zeer tevreden. Ik vond het een leuke uitdaging.

MODERN TRADITIONAL – CHALLENGE: Deveney

Wat zullen we doen voor de challenge die gepland staat komend kwartaal? klonk het in de bestuursvergadering. Vrijwel meteen kwam het idee om traditionele blokken een moderne draai te geven. Tja, het is wel een challenge dus het moet een opdracht zijn. Nou dan noemen we toch een aantal traditionele blokken waar leden uit mogen kiezen. Nog geen seconde later van alle richtingen MANDJES!! 

Ik geloof dat dit de snelst besproken challenge is die we ooit georganiseerd hebben, haha. 

Die mandjes blijken jullie toch echt wel een uitdaging te vinden. Ik geloof dat ik niemand gezien heb die de mandjes aangedurfd heeft? Ik wist eigenlijk meteen wat ik wilde doen en beloofde dat ik ermee aan de slag zou gaan. Ik vond het ook zo sneu voor die mandjes, zoveel quilters die vroeger met liefde al die kleine stukjes aan elkaar hebben genaaid en nu vinden we ze maar lelijk? Dat kan natuurlijk niet. 

Ik zag eigenlijk meteen al het eindresultaat voor me, maar ik zal jullie toch even meenemen in mijn proces. 

Ik begon met…. een mandje. Helemaal zoals het hoort, wel met wat modernere kleurtjes, is dat meteen maar aangepakt. Het handvat heb ik met improv gemaakt, gewoon een beetje gokken en snijden, want daar wilde ik mee verder. 

Toen heb ik alle onderdelen 1 voor 1 in de achtergrond genaaid. Precies 1 mandje, niet meer, niet minder.

Ik heb mijn inspiratie dus vooral uit de vormen gehaald en niet uit het eindresultaat. 

Ik legde een driehoekje neer op de stof, sneed hem langs alle 3 de zijden uit en naaide dan 1 voor 1 de achtergrond stukjes weer terug. Ik heb niet van tevoren de layout bedacht. Gewoon stap voor stap gekeken wat me leuk leek. Dat was echt heel leuk om te doen en ging ook best wel snel. Ik heb wel een beetje opgelet dat het geheel rechthoekig werd. 

Ik wist ook al wat ik wilde quilten. Ik heb mandjes in verschillende maten getekend en gequilt. In de hoop dat de vormen herkenbaar terug zouden komen, maar dat de mandjes een beetje onzichtbaar bleven. Het leek me wel grappig om ze toch wat letterlijker te gebruiken. 

Dit zijn mijn “mandjes ontrafeld”, nou ja uiteindelijk is het meer “geëxplodeerde mandjes” geworden. 

De binding heb ik met de machine erop genaaid, dat doe ik normaal nooit. Ik ben er niet zo goed in en ik vind het zonde om een quilt waar je hard aan hebt gewerkt een “mindere” afwerking te geven dus doe ik het liever veilig met de hand. Ik geloof dat ik nog heel wat oefen mini’s moet maken. 

Het was heel leuk om mee te doen met deze challenge. Jullie hebben op instagram veel inspiratie gegeven. Heel leuk om te zien, al die verschillende technieken om een blok modern te maken.