Een nieuw thema: ANSICHTKAARTEN

De afgelopen 2 maanden werd er gewerkt aan het thema PLUS en MIN. Een thema dat aanknopingspunt gaf om (opnieuw) met geliefde patronen aan de slag te gaan. En dat een aantal mensen inspireerde om zelf aan het ontwerpen en experimenteren te slaan. Kijk, daar houden we van:  voor elk wat wils.

Het zijn wel vooral plussen die worden gemaakt, weinig minnen… zegt dat iets over het optimisme van het gezelschap?  “Negative space” is in een aantal projecten dan weer wel aanwezig. Een meer symbolische min.

 

vlnr

Sugaridoo, Hilda de Wit, Merel

Marly Rylaars, Zeeuwse Krab, Texheks

Zeeuwse Krab (detail), Texheks, MarPie

 

 

 

 

 

Degenen die de #dutchmqgthemavandemaand op Instagram een beetje hebben gevolgd zullen hier iets missen… de bijdragen van onze “queen of plusses” herself: Inghelhoe. Zij heeft in deze twee maanden zoveel leuke plusjes geproduceerd dat ze een eigen collage verdiend heeft!

Op het forum vind je ook nog foto’s van plusquilts die leden al eerder maakten. Laat je inspireren!

Voor september en oktober hebben we een heel ander soort thema: ANSICHTKAARTEN. Hopelijk biedt dat opnieuw heel verschillende aanknopingspunten voor kleine (of misschien ook grote) projecten en voor het uitwisselen van ideeën. Kijk op de ledenpagina voor het inspiratievel.

7 antwoorden
 1. Hilda de Wit
  Hilda de Wit zegt:

  Heel veel plussen, als het nu niet goed gaat met iedereen in het DMQG dan weet ik het niet meer, hahaha. Nu maar weer doorschakelen naar het volgende thema en ik ben wel iemand die ansichtkaarten verstuurt. Daar houd ik van, maar eigenlijk krijg ik ze steeds minder en hoe jammer is dat! Weg die mooie postzegels, die dagstempels en straks zelfs de brievenbussen als we niet oppassen. Es kijken wat ik ga maken, ik heb wel een idee met de plukjes wol die ik heb gevonden en meegenomen…. wordt vervolgd…. succes allemaal!

  Beantwoorden
 2. Hilda de Wit
  Hilda de Wit zegt:

  O,o, nog vergeten te vragen of de maat van 10 bij 15 cm vast ligt. Er bestaan ook ansichtkaarten tegenwoordig die iets groter zijn, zo’n 13 bij 18 cm ongeveer, de wat modernere fotokaarten, of vierkante kaarten. Mag dat ook?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *