Flower Shop – Deveney

Naam van de quilt: Flower Shop

Afmetingen: 62 x 185 cm

Maker: Deveney

Quilter: Deveney

Technieken: Piecing en quilten met de machine

Patroon/Bron van het ontwerp: Flowershop van Modern Handcraft

Het lijkt me zo leuk om voor ieder seizoen/feestdag mijn woonkamer te kunnen decoreren met zelfgemaakte spulletjes. Ik probeer ieder jaar wat dingetjes toe te voegen. Dat gebeurd meestal in het seizoen zelf als ik in de stemming ben en inspiratie heb. Pasen en Kerst zijn al aardig gevuld. Dit jaar maakte ik deze bloemen tafelloper voor de zomer. 

Toen ik dit ontwerp voorbij zag komen op Instagram vond ik hem meteen leuk. Het is vrij simpel en makkelijk in elkaar te zetten, maar het formaat en de knalkleuren spraken mij echt aan. Ik heb ervoor gekozen om 3 bloemen aan elkaar te maken voor een tafelloper (al zou je het ook een kleed kunnen noemen want hij beslaat de hele tafel). De inspiratie voor de kleuren komt vooral uit mijn scrapbakje en is aangevuld met lapjes uit mijn stash. Voor de 2e rij bloemblaadjes heb ik dezelfde stof gebruikt van Tula Pink, maar dan in verschillende kleuren.

Alle onderdelen waren vrij snel gesneden. Voor de cirkel vormen maakte ik templates van plastic. De eerste bloem zat al snel in elkaar, maar toen is het project even blijven liggen. In mei heb ik hem afgemaakt, want het was tijd om hem op tafel te leggen! 

Om de cirkels goed op elkaar aan te laten sluiten is nog best lastig. Het quiltwerk heb ik heel simpel gehouden, golven met het gewone naaivoetje en een wat langere steeklengte. Dit is mijn go-to ontwerp als ik het even niet weet. Het gaat heel snel en is niet te druk. Ik had geen idee hoe ik deze wilde quilten. Ik wilde hem gewoon afmaken en dus is dit het geworden. 

Voor de achterkant gebruikte ik vrolijke gele bloemetjes en toen kon de binding niet achterblijven. Achteraf had ik beter alle middencirkels geel kunnen maken voor een betere samenhang, maar ach… vrolijke kleuren horen bij de zomer!

Nu nog een mooie bos bloemen kopen. 

7 antwoorden
 1. zeeuwse krab
  zeeuwse krab zegt:

  Een mooi zomerse loper, met dank aan de scrapbox. Zoals je quilt is, is het een eigen quilt geworden, dank zij jouw keuzes. De quiltlijnen zijn net de wankele stelen waar de grote bloemen op rusten. Je hebt zo altijd bloemen in huis.

  Beantwoorden
 2. Liesbeth T
  Liesbeth T zegt:

  Het is altijd leuk om restjes op te maken, dit is een echte lente en zomerloper! Ook ik vind het juist leuk dat elke bloem anders is van kleurstelling, is dat ook niet zo in de natuur?

  Beantwoorden
 3. Maria Van Zijderveld
  Maria Van Zijderveld zegt:

  Het feest van het grote gebaar, 3 grote bloemen met frisse kleuren, waar jouw tafel blij van wordt. Ik ook trouwens, als ik het zo in je huiskamer zie liggen. Je haalt echt de zomer in huis!

  Beantwoorden
 4. Marga Pieper
  Marga Pieper zegt:

  Je krijgt er echt een zomers gevoel bij. Project erg goed gelukt dan. Leuk idee om voor ieder seizoen wat te maken.
  Zo heb je zomers altijd bloemen op tafel, ze is erg leuk dit tafelkleed.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *