Follow me – Irene Sytema

Naam van de quilt: Follow me

Afmetingen: 120″ x 220″

Maker:  Irene Sytema

Quilter: Irene Sytema

Gebruikte technieken: Foundation paper piecing op freezer papier

Patroon/Bron van het ontwerp: Eigen ontwerp (Sugaridoo patroon)

Deze quilt is gemaakt met 66 verschillende kleuren Kona cotton. Wat een feest om met zo’n stapel kleur te werken! Na het maken van de blokken heb ik geprobeerd ze in een willekeurige richting aan elkaar te naaien, zonder dat er twee naast elkaar dezelfde kant op wijzen. Om het ‘mooi willekeurig’ te maken vond ik nog best lastig.

De pijltjes blokken zijn gemaakt met Foundation Paper Piecing op freezer papier. Dat vind ik een super leuke techniek. Je naait langs het papier in plaats van er door. Hierdoor kun je het patroon hergebruiken. Heel handig bij zo’n quilt waar je 66 keer hetzelfde blok moet maken.

De quilt is met rechte lijnen doorgequilt met een vierkantjes patroon. In de bies heb ik mini stukjes kleur verwerkt en hem verder wit gehouden net als de achtergrondstof van de quilt.

5 antwoorden
 1. zeeuwse krab
  zeeuwse krab zegt:

  Wat een grote quilt heb je gemaakt zeg. Een leuk patroon ook, en zelf ontworpen. Ik kan me indenken dat het inderdaad super is om met zoveel kleuren aan de slag te gaan, als een snoepwinkel. Het is een herkenbare
  ‘sugaridoo’ denk ik, door vorm én kleurkeuze. Een echt zomers feestje.

  Beantwoorden
 2. Liesbeth T
  Liesbeth T zegt:

  Lekker fris en fleurig! Dat willekeurige is inderdaad zo moeilijk om te doen. Af en toe een kleurtje in de bies is een verrassend en leuk detail!

  Beantwoorden
 3. deveney
  deveney zegt:

  jeeejj!! regenboog. Echt een blije quilt. Ik vind het super grappig dat mijn ogen de pijltjes maar blijven volgen als ik ernaar kijk! Leuk idee voor de bies ook! super.

  Beantwoorden
 4. Maria Van Zijderveld
  Maria Van Zijderveld zegt:

  Een leuke en frisse quilt! Wel heel groot! Het repeterende blok Is leuk uitgevoerd in al die verschillende kleuren. Ik begrijp je zoektocht naar een afwisseling in de kanteling van je blok. Daar ben je goed in geslaagd! De binding vind ik erg leuk met die blokjes kleur.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *