Patchwork- en Quiltdagen in Rijswijk

De afgelopen dagen (12, 13 en 14 april) was DutchMQG enthousiast aanwezig bij de Patchwork- en Quiltdagen in de Broodfabriek in Rijswijk.

vlnr Hilda de Wit, 2x Muriël vd Ploeg, Ingrid Hoekman, Irene Staal, Ingrid, Mique Offermans

Er hing een tentoonstelling van 14 moderne quilts van 11 leden van DutchMQG, die enthousiaste reacties opleverde van de bezoekers. 

Quilt (eigen ontwerp!) van Esther Frenzel (ipatchandquilt)

En daarnaast waren er op vrijdag en zaterdag leden aanwezig om met bezoekers moderne “slice and insert” blokjes te naaien. Het was een idee dat bedacht werd tijdens de jaarvergadering in Dordrecht, inclusief de leuke schorten!

Het bleek een mooie manier om mensen kennis te laten maken met DutchMQG. Er werd enthousiast meegekeken, soms meegemaakt. Bezoekers waren verrast over de snelle manier om te komen tot heel verschillende blokjes. En de tafel bleek een leuke verzamelplek voor leden om even te kletsen en een blokje te naaien. Dit houden we erin!

Veel dank aan Irene, Merel en Deveney voor de organisatie en aan Marilyn, Anne-Marie, Ine, Hilda en Ingrid voor de bemensing van de tafel. 

Foto’s van de gemaakte blokjes volgen binnenkort (en misschien wel met een beschrijving van de techniek 😉 )

Een leuk gespreksonderwerp: de kleur Oranje! Dat is immers het thema van de maand… (zie ledenpagina voor het inspiratievel!) niet bij iedereen een geliefde kleur… maar wel een leuke uitdaging vond men (of ben ik dan optimistisch, haha) …en er werden nog wel wat oranje lapjes gekocht… ik ben heel benieuwd!

Met dank aan Hilda de Wit voor de foto’s! 

5 antwoorden
 1. Deveney Stolk
  Deveney Stolk zegt:

  Woow! Jullie zijn snel met de foto’s :P. De tentoonstelling was prachtig en de gemaakte blokken ook! Wat mij betreft voor herhaling vatbaar! Hopelijk kan ik dan ook een blokje komen naaien 🙂

  Beantwoorden
 2. zeeuwse krab
  zeeuwse krab zegt:

  Het was heel plezierig om aan het werk te zijn met de improvisatieblokjes en ondertussen leverde dat veel stof op om met bezoekers te praten en mensen te vertellen van onze vereniging. Ik heb ervan genoten omdat het zo gezellig was. Leuke foto’s Hilda.

  Beantwoorden
 3. inghelhoe
  inghelhoe zegt:

  Het was echt leuk, blokje naaien en ondertussen praatje maken. Voor veel kijkers verlaagt het de drempel om een vraag te stellen. Voor herhaling vatbaar, organisatie was prima en ik heb een heel gezellige dag gehad.

  Beantwoorden
 4. Elvie7
  Elvie7 zegt:

  Ook ik heb ervan genoten om een blokje te naaien onder jullie deskundige aanwijzingen! Het gemaakte blokje pronkt hier thuis in mijn naaihoek – heb het op een vierkante canvas bevestigd en zo hangt het leuk inspiratie gevend aan de wand.
  Dank voor deze mogelijkheid! Ik ben vandaag lid geworden van Dutch MQG.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *