Stay Home – Annemarie Troost

Naam van de quilt: Stay Home

Afmetingen: 90 bij 130 centimeter

Maker en Quilter: Seamstowork/Annemarie Troost

Gebruikte technieken: piecing, foundation paper piecing en applique

Patronen: Voor de huisjes gebruikte ik het Moda Village patroon van Miss Rosie’s Quilt Co en voor de hartjes gebruikte ik een gratis patroon van Nancy Zieman. Voor de letters gebruikte ik een lettertype uit Word.

Ik quilt pas sinds 2019 en ik voel me nog echt een beginner. Aan het begin van de Corona-crisis zag ik op de Facebook-pagina van Nanno Creative een oproepje om mee te naaien met Stay Home quilt along. Het was de bedoeling om tijdens de “lockdown” zo veel mogelijk huisjes te maken. Het Moda Village patroon is zeer geschikt voor restjes stof en omdat ik nog veel had liggen van mijn vorige quilts ben ik enthousiast aan de slag gegaan. Al snel had ik een hele serie huisjes genaaid.

Omdat ik nogal snel verveeld raak ben ik gaan nadenken over hoeveel huisjes ik zou willen maken. Ik besloot om geen hele grote quilt te maken maar een kleinere quilt waar in nog wat andere dingen aan wilde toevoegen. Tegelijkertijd had ik het foundation paper piecen ontdekt en om daar mee te oefenen gebruikte ik dezelfde restjes als met de huisjes. Ik maakte van alle kleuren van de regenboog een hartje om zo een mooie regenboog aan hartjes toe te kunnen voegen aan mijn quilt. Ondanks dat het lastige tijden zijn wilde ik de kleuren van mijn “Corona-quilt” zoals ik mijn quilt begon te noemen vrolijk en licht houden. Een vrolijke regenboog in moeilijke tijden.

Voor de huisjes heb ik gekozen voor vrolijke kleuren in combinatie met zwart en een beetje grijs. Voor de achtergrond heb ik een witte stof gebruikt met kleine gekleurde druppeltjes. Deze had ik over van de achterkant van een andere quilt en past mooi in het regenboogthema. You can’t have a rainbow without a little rain. Verder heb ik een applicatie toegevoegd. Ik heb voor de relatief eenvoudige variant “raw edge applique” gekozen. Om in het thema te blijven heb ik voor de woorden “Stay Home” gekozen en dat is uiteindelijk de naam van de quilt geworden.

Het doorquilten heb ik zelf gedaan met rechte lijnen. Hierbij heb ik geprobeerd de nadruk te leggen op de huisjes. Bij de hartjes experimenteerde ik met handquilten. Voor de achterkant heb ik gekozen voor mijn favoriete kleur geel. In eerste instantie was het de bedoeling om er een felroze binding aan te zetten, maar dit paste niet zo mooi bij de gele achterkant. Dit is uiteindelijk een groene geworden. Ik ben erg blij met hoe de quilt is geworden en het is een mooie herinnering aan deze gekke tijd.

5 antwoorden
 1. zeeuwse krab
  zeeuwse krab zegt:

  Zo, lekker van allerlei kanten mogelijkheden bij elkaar gesprokkeld. En daar dus een heerlijke eigen quilt mee gemaakt. Hij is leuk geworden en een kleurrijke invulling van de aanwijzingen in deze tijd.

  Beantwoorden
 2. Liesbeth T
  Liesbeth T zegt:

  Wat is een online quiltfestival in corona-tijden zonder een corona-quilt? Wat leuk dat je verschillende technieken hebt gebruikt en wat een heerlijk vrolijke kleurtjes!

  Beantwoorden
 3. deveney
  deveney zegt:

  oow wat een vrolijke quilt! Ik word er helemaal blij van. Zo leuk hoe je die verschillende elementen bij elkaar hebt gezocht. Precies goed.

  Beantwoorden
 4. Maria Van Zijderveld
  Maria Van Zijderveld zegt:

  Absoluut een quilt met een vrolijke uitstraling. Als tegenwicht tegen de restricties en maatregelen vertelt deze quilt altijd het verhaal van Corona, op jouw positieve manier verbeeld. Het ziet er goed uit door je keuzes en het was een kans nieuwe technieken onder de knie te krijgen!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *