Escape – Ine Sweere

Naam van de quilt: ‘escape’

Afmeting: 19×19 inch

Maker: Ine Sweere ( zeeuwse krab)

Quilter: Ine Sweere

Gebruikte technieken: applique van, met EPP, gemaakte vormen en free motion quiltwerk

Patroon/Bron van het ontwerp: eigen idee en uitwerking

Mijn keuze is uiteindelijk op dit quiltje gevallen omdat het toch wel de omslag markeert naar veel meer vrij werken naar eigen patroon/idee. Ik heb gemerkt dat ik dat het leukst vind en dat ik daar veel creatieve mogelijkheden in kan ontplooien. Ik maak daarbij dankbaar gebruik van de uitdaging die Dutchmqg me biedt door het kwartaalonderwerp. En dat gold ook voor dit quiltje nl. vorm/restvorm.

Het uiteindelijke ontwerp voor dit quiltje is via allerlei andere ideeën tot stand gekomen. Ik wilde weinig kleur zodat de vorm krachtig neergezet kon worden. De lichtgrijze puntjesstof, die ik in mijn stash vond, was perfect.

Al snel wist ik dat ik een zwarte ondergrond wilde maar zeker geen effen stof. Daar hou ik niet van. Gelukkig vond ik in de winkel deze krijtstreep die precies was wat ik wilde. De ene afwijkende driehoek is tijdens het proces opgekomen. En de uiteindelijke naam dus ook.

De bubbels zijn free motion gequilt met zilverdraad. Om meer diepte te creëren zijn er schaduwdriehoeken gequilt.

12 antwoorden
 1. Liesbeth T
  Liesbeth T zegt:

  Als ik hier naar kijk, dan denk ik alleen maar oh ga ik later ook zelf dingen kunnen ontwerpen dan? Ik vind het super knap! De vorm-restvorm is erg mooi uitgevoerd, ik vind de twee groene accenten ook een mooie toevoeging! De bubbels geven een mooie extra textuur.

  Beantwoorden
  • zeeuwse krab
   zeeuwse krab zegt:

   Leuk Liesbeth dat je mijn quilt zo goed bekeken hebt. Of jij later ook eigen quilts zal ontwerpen, weet ik niet. Ieder volgt het quiltpad wat hem ligt. Mijn pad ging zo. Vooralveel plezier op jouw pad.

   Beantwoorden
 2. deveney
  deveney zegt:

  Wat leuk om te lezen dat de opdrachten je aan het denken zetten! Zo gaaf om te zien hoe je je eigen stijl ontwikkeld. Er is zoveel te zien in deze quilt. Je hebt echt veel details toegevoegd. Echt heel knap gedaan!!

  Beantwoorden
 3. Maria Van Zijderveld
  Maria Van Zijderveld zegt:

  Een sterk ontwerp, dat een mooie, strakke uitvoering gekregen heeft. Interessant vind ik hoe in het algemeen een ontwerp vorm krijgt. Jij gaat uit van een aantal ideeën over kleur en stof geloof ik en onderweg voegen zich daar elementen bij. In feite bepaalt het proces de uitkomst, in verschillende stadia lijkt zich keuzeruimte aan te bieden, die tot wijziging kan leiden. Spannend om daar mee bezig te zijn!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *