Zon – Anja Vrielink

Naam quilt: “Zon”

Afmetingen: 1.51x 1.45 mtr.

Maker: Anja Vrielink

Quilter:  Anja Vrielink

Gebruikte techniek: Naaimachine en hand gequilt.

Patroon/Bron vh ontwerp: v.e. Japanse  Quiltster (waarvan ik de naam helaas kwijt ben),

Dit vrije ontwerp,  intrigeerde mij.  M.n. hoe het ontwerp vanaf een foto, na te maken zou zijn. En dus zonder patroon of handleiding. Het leuke van dit ontwerp vind ik dat je, om een cirkel te maken, ook her en der  een ronde lijn kan naaien (i.p.v. aansluitend) om het toch een cirkel te laten lijken. 

Ik heb vervolgens een schets op ware grote gemaakt. Dit “patroon” opgedeeld in vakken. Zo ontstonden mijn patroondelen. 

Het was veel puzzelen.

Vooral de helderheid van deze kleuren spraken mij aan. Dit maakte voor mij het ontwerp compleet.

8 antwoorden
 1. Liesbeth T
  Liesbeth T zegt:

  Deze knalt van het scherm af door de kleuren, leuk! Leuk om de zo’n gefragmenteerd weer te geven, inderdaad, niet alle stukken hebben dan ronde lijnen nodig! Je quiltwerk maakt het helemaal af

  Beantwoorden
 2. zeeuwse krab
  zeeuwse krab zegt:

  Wat een prachtige stralende quilt. ( En een goede keuze naast de niet kleuren van mijn quilt). Wat een werk heb je moeten verzetten om deze quilt te kunnen maken, zeg. Want hij is best groot voor alles te moeten uittekenen. Supergoed gedaan én weer van alles geleerd, las ik. Een quilt om trots op te zijn, da’s zeker.

  Beantwoorden
 3. Emmely
  Emmely zegt:

  Wat een leuk ontwerp! Kan me voorstellen dat het inderdaad veel puzzelen was, dat vind ik vaak nog het leukste deel van het maken van een eigen ontwerp. Dat ronde is echt goed geslaagd. De gequilte cirkels voegen daar ook echt iets toe aan het ontwerp.

  Beantwoorden
 4. Maria Van Zijderveld
  Maria Van Zijderveld zegt:

  Het open en gebroken karakter van deze quilt spreekt mij aan. Het geeft transparantie en perspectief. Je hebt hard gewerkt om wat je wilde zien voor elkaar te krijgen. Met dit als resultaat is dat heel bevredigend!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *