Sessoms – Andrea Haker

Naam van de quilt: Sessoms 

Afmetingen: 1,50 x 2 m

Maker:  Andrea Haker

Quilter: Andrea Haker

Gebruikte technieken: paper piecing voor de top; machine quilten 

Patroon/Bron van het ontwerp: sessoms van Carolyn Friedlander

 

Ik ben nog niet zo lang geleden begonnen met quilten en ben bezig om allerlei technieken en ontwerpen uit te proberen. Dit is mijn eerste paper piecing quilt met stoffen van en na een patroon van Carolyn Friedlander.

Ik hou van de structuur in dit patroon en door het gebruik van de verschillende kleuren en stoffen komt er toch beweging in het geometrische patroon.

Het was inspirerend om de kleuren naast elkaar te zetten en uit te proberen welke effecten de verschillende stoffen naast elkaar en in het grote plaatje geven.

Voor het quilten heb ik een patroon gekozen dat voor mij aansloot bij de geometrie van het patroon en juist op de backing geeft het ook een heel bijzonder effect.

11 antwoorden
 1. deveney
  deveney zegt:

  Wat leuk dat je meedoet aan de tentoonstelling! Echt een gave quilt is dit. Ik ben echt fan van Carolyn Friedlander. Prachtige lijnen heb je gebruikt.Dat maakt hem helemaal af. Ik ben benieuwd wat je nog meer aan het uitproberen bent 🙂

  Beantwoorden
 2. zeeuwse krab
  zeeuwse krab zegt:

  Wat een goede keus voor deze quilt, zo passend in het thema kleur. Je zult vast trots zijn op deze zeer geslaagde quilt, zeker omdat je nog niet lang quilt. Goede keus gemaakt voor kleuren bij elkaar en het doorquilten. Op naar een volgende uitproberen.

  Beantwoorden
 3. Liesbeth T
  Liesbeth T zegt:

  Wat knap om meteen zo’n grote top te paperpiecen! Heel gaaf om door je kleurgebruik af en toe een vervaging te hebben in de top. Je quiltwerk maakt het echt af!

  Beantwoorden
 4. Maria Van Zijderveld
  Maria Van Zijderveld zegt:

  Deze quilt is je goed afgegaan, je hebt goed uit de voeten gekund met het patroon. De matte kleuren vind ik mooi gekozen ( misschien lijken de kleuren op de foto matter dan ze in werkelijkheid zijn) bij dit ontwerp en bij elkaar. Je kunt er echt tevreden over zijn! Compliment voor het quiltwerk.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *