Fernhouts Lente – Mique Offermans

Dit is de quilt die ik gemaakt heb na de quiltdag in Arnhem, met de improv workshop.

 

Naam van de quilt: Fernhouts Lente

Afmetingen: 49 bij 50 inch, 

Maker:  Mique Offermans

Quilter: Mique Offermans (longarm)

Gebruikte technieken: machinaal genaaide quilttop van Kona solids. Doorgestikt met een geometrisch patroon op de longarm. 

Patroon/Bron van het ontwerp: Het is een improv quilt, geïnspireerd op de schilderijen van Edgar Fernhout

 

Afgelopen jaar was ik in Bergen aan Zee (museum Kranenburgh) in een tentoonstelling met schilderijen van Edgar Fernhout. Het zijn grote abstracte doeken opgebouwd uit vlakjes. Het ziet er uit als hele toffe stof om mee te quilten! Toen de aankondiging kwam van een improvworkshop tijdens de dag in Arnhem dacht ik direct aan deze schilderijen.

Ik heb een moodboard gemaakt met kleuren die ik graag in een quilt wilde verwerken.

Op de dag in Arnhem ontstond het eerste blok, thuis kwam de stofselectie. De quilt is gemaakt van Kona Solids. De achtergrondkleur is Kona Snow.

Door de kleurblokjes te combineren met een grijs blokje ontstaat een klein 3d effect, alsof de blokjes gaan zweven. Verder is er een kleurverloop van beige/licht naar donker/groen.

Ik heb de quilt op de longarm doorgestikt met een geometrisch patroon dat de vormen en formaten van de blokjes volgt en versterkt. De quilt is afgewerkt met een witte bies.

De achterkant bestaat uit twee kleuren stof: donkerblauw en grijs. Door het lichte garen in de spoel kun je het quiltpatroon goed zien. 

9 antwoorden
 1. deveney
  deveney zegt:

  Wat leuk dat je deze hebt ingestuurd! Hij begon al zo leuk te worden op de gettogether. Ik vind de kleuren echt heel mooi. Tof dat je ons meeneemt in je proces en dat quiltwerk is echt geweldig erbij!!

  Beantwoorden
 2. zeeuwse krab
  zeeuwse krab zegt:

  Wat ontzettend leuk dat je Edgar Fernhout als inspiratiebron hebt gebruikt. Je brengt me daarmee helemaal terug naar de overzichtstentoonstelling van zijn werk die ik echt heel lang geleden zag. Ik was toen ook zeer onder de indruk van zijn ontwikkeling. Het is een aansprekende quilt geworden, modern maar subtiel van kleur. Met werkelijk zeer passend quiltwerk. Fijn om naar het geheel te kijken.

  Beantwoorden
 3. inghelhoe
  inghelhoe zegt:

  Interessant werkproces! Mooie quilt en weer eens een heel andere quilt van je. Deze is heel geometrisch en gedempt qua vormgeving en kleuren.

  Beantwoorden
 4. Texheks
  Texheks zegt:

  Wat kan de kunst toch fijn inspiratie bieden voor quilts. Ik ga deze kunstenaar zeker eens opzoeken. Slim hoe je diepte krijgt met de grijze vlakjes. En een fijn kalm geheel!

  Beantwoorden
 5. Anne-Marie Donselaar
  Anne-Marie Donselaar zegt:

  Je quilt is erg mooi geworden. Hij doet mij denken aan een glas in lood raam. Hopelijk kunnen we je quilt volgend jaar in het echt op de tentoonstelling in Groningen bewonderen.

  Beantwoorden
 6. Liesbeth T
  Liesbeth T zegt:

  Een mooie rustige quilt, je quiltwerk verstrekt echt de vormen! En wat ik ook zo leuk vind, is dat deze quilt lijkt door te lopen door de witte bies.

  Beantwoorden
 7. Maria Van Zijderveld
  Maria Van Zijderveld zegt:

  Het verhaal achter een quilt wil ik altijd zo graag horen. Ik geniet ook van dit ontstaansverhaal. De beschrijving maakt duidelijk wat je inspireerde. Het gebruik van lichtgrijzestof om schaduweffect te bereiken is een tip. Veel rust in deze quilt, de gekozen kleuren dragen daar ook toe bij. Je quiltwerk is een belangrijke factor in de balans van deze quilt.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *