Picnic Plaid Quilt – Inghelhoe

Naam van de quilt: Picnic Plaid Quilt 

Afmetingen: 39″ x 39″

Maker:  Ingrid Hoekman

Quilter: Ingrid Hoekman

Gebruikte technieken: strippiecing

Patroon/Bron van het ontwerp: Handmade Style – Anna Graham (@noodlehead)

In 2013 maakte ik mijn 1e quilt, maar het duurde tot 2020 om mijn eerste, echte babyquilt te maken, gemaakt voor een baby dus. De ouders zijn echte natuurliefhebbers en in mijn stash had ik een bundel Dear Stella Fabrics met bosdieren wat ik passend vond, aangezien het geslacht van de baby geheim bleef.

Ik heb mezelf de uitdaging gesteld om dit jaar quilts te maken met wat ik in voorraad heb. Gelukkig heb ik de afgelopen jaren af en toe een leuke bundel gekocht zonder plan of patroon in gedachten. Hoewel de kleuren van de printjes ‘herfstig’ en zelfs een beetje ‘seventies’ aandoen, vind ik dat de combinatie met de witte achtergrond en de stippen stoffen het fris en van nu maken.

Het patroon van de quilt is typisch iets wat ik graag maak. Ik hou van quilts met plusblokken en dit patroon had ik nog nooit gemaakt. Zo’n baby quilt is vrij snel gemaakt, 4 blokken en klaar ben je. Voor het quilten viel de keus op ‘rechte’ lijnen, mijn go-to quiltpatroon. Alles met de machine gedaan. Het enige handwerk aan de quilt zit in de bies en het label. 

Het grootste compliment was het bericht de quilt was gebruikt in een photoshoot van de pasgeborene.

16 antwoorden
 1. Texheks
  Texheks zegt:

  Een heel fijn cadeau! Plussen zijn altijd een pluspunt 😉 en door het toepasselijk stofje laat je echt zien dat je met aandacht maakt.

  Heerlijk om vanalles op voorraad te hebben. Niet vergeten aan te vullen af en toe…

  Beantwoorden
 2. zeeuwse krab
  zeeuwse krab zegt:

  Aan de plussen herken je de maker. Maar niet aan de keuze van stof. Leuk om ook zo’n type quilt van jouw hand ( naaimachine) te zien. Goede keus voor de stipplussen erbij, dat maakt het één en toch verschillend.

  Beantwoorden
 3. Maria Van Zijderveld
  Maria Van Zijderveld zegt:

  Deze babyquilt verdient een plaatsje in de zon op een groen grasveld! Ik vind hem origineel en leuk qua ontwerp en stofkeuze!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *